Änglakatter

Elsa

S*Nattsmygarn Elsa Nocturne
CRX ns 24 (svartsilverspotted Cornish Rex)
Blodgrupp A
1999-01-04 – 2018-07-24
Far: Picador’s Brown Bon Jovi
Mor: S*Fairyland’s Isabel
Uppfödare: Marie-Ann Strand
Stamtavla

Elsa var min första Cornish Rex och en oehört speciell katt för mig. Hon var liksom den där nyp-i-armen-är-du-på-riktigt-katten, från första stund. Jag var själv 22 år när jag fick henne och hon blev fantastiska 19 år, sju månader och 20 dagar gammal. Jag är tacksam och lycklig för varje sekund jag fick dela med Elsa.

Elsa, min stora kattkärlek, den sötaste, mysigaste och underbaraste katten jag någonsin träffat ♥ Även besökare som tyckte att Cornish Rex var en lite väl för extrem kattras, föll för söta och charmiga Elsa. Hon älskade att ligga på axlarna. Hon blev då som ett extra klädplagg som bara låg där helt avslappnad, utan att glida av. Hon älskade också nikotin. Ingen rökande/snusande besökare klarar sig genom denna klanderfria nikotindetektor.

Elsa fick fem härliga kullar med sammanlagt 13 kattungar.

De sista åren hade Elsa lite smärre ålderskrämpor som struma, medföljande högt blodtryck och ålderspåverkade njurar. Trots ålderskrämporna, var Elsa ända in i slutet lika supergosig och mysig, pälsen var fortfarande fantastiskt tjock, lurvig och ultramjuk och ögonen lika klara, som på vilken 10-åring som helst.

Vila i frid älskade Elsa. Du fanns hos mig hela mitt vuxna liv och du finns för evigt i mitt hjärta ♥

 

Rådis

Kazimirez Gullviva
CRX f 02 (svartsköldpadd harlekin Cornish Rex)
Blodgrupp A
2002-01-09 – 2014-12-30
Far: Cascading Circadian
Mor: Cleopatra
Uppfödare: Ingegerd Kilarne Holm
Stamtavla

Rådis är “the foundation queen” i min uppfödning kan man säga. Hon är farmor till Silly, mormor till Smelly och mormors mormor till Gullan. Rådis har varit en absolut fantastisk katt att ha i avel. Tre kullar fick hon, med sex stora friska kattungar i varje kull, hon är alltså 18-barnsmorsa. Supersnabba smidiga förlossningar och en perfekt lagom avslappnad mamma. Inga krusiduller liksom.

Rådis var vår clown och diva. Hon älskade besökare, de hade ju naturligtvis kommit för att gosa med henne. Det absolut bästa Rådis visste var att mystrampa på någons mage. Hon var en fantastiskt social och trevlig katt.

Vila i frid älskade Rådis, du lämnar ett otroligt stort tomrum… ♥

 

Bimsie

IC S*Amérox Beamishi Blushing Star
OCI b 24 (chokladspotted Ocicat)
1998-09-24 – 2009-12-14
Far: FIN*Galax Pink Floyd
Mor: FIN*Galax Sabrina
Uppfödare: Elinor Gundberg
Stamtavla

Bimsie var en underbar katt. Hon spann konstant. Livet var en fest för henne, hon var alltid redo för lek och mys. Samtidigt var hon poliskatten som höll ställningen här hemma, en mycket viktig uppgift som hon skötte med bravur. Bimsie älskade allt och alla, men mest av allt älskade hon kattungar. Det spelade ingen roll vems kattungarna var. Hon skötte dem som vore de hennes egna. Hon lärde alla kattungarna i mina 10 första kullar allt hon kunde. Ingen kunde lägga upp sig så fint och försöka dia Elsa och Rådis ungar, trots att hon ingen mjölk hade. Ingen kunde demonstrera så klumpigt, men ack så moderligt, hur man kissar på en liten kattungelåda. Och ingen kunde bli så till sig och springa och omkring och släpa in 3-4 veckor gamla kattungar tillbaka till kattungehuset, när de försöker vidga sina vyer från mammakattens varma juver. Min uppfödning är uppkallad till ära av denna fantastiska supermamma. Bimsie är den varmaste och mest kärleksfulla katten jag någonsin träffat.

Vila i frid älskade Bimsie, du kommer för alltid att fattas oss ♥