Ankomsten av Eld-kullen

Lördagen 19 augusti föddes äntligen Nusses och Gullans efterlängade kull, tyvärr under mycket dramatiska förhållanden. Den första ungen föddes på fredag kväll, med ändan först och därtill upp och ned. Det blev orimligt tufft för Gullan att försöka klämma ut kattungen. Gullan kämpade länge länge, till att jag till slut fick tag med med naglarna om huden på den lilles ryggslut. Med gemensamma krafter lyckades vi lirka ut kattungen. Det var en kille och mirakulöst nog var det gott gry i honom. En till kille föddes, men sedan var Gullan fullständigt slut, tyvärr fanns fortfarande en unge kvar i magen. En skicklig veterinär på Strömsholms djursjukhus lyckades rädda den sista kattungen via kejsarsnitt, det blev en tredje kille.

Gullan var medtagen första veckan, men tog fantastiskt bra hand om sina vackra söner. Killarna gick upp lite dåligt i vikt i början, men sakteligen hämtade de sig allihop.

Det går inte alltid på räls att föda upp djur. Under rådande omständigheter har vi dock haft en ofantlig tur. Killarna har fläskat på sig bra, mamma Gullan har läkt ihop fint och hon är en fantastisk mamma. Pappa Nusse axlar sitt ansvar som farsa och hjälper till med fostrandet av sina söner.

Följ kullen här.

Precis nysnittad Gulla med nyfödda små underverk