Våra katter

Hejmin

S*Bimsie’s Dance with Dragons
Hona, kattunge
CRX gs 02 21 64 (blåsköldpaddsilveragouti-harlekin, grönögd)
Blodgrupp: Inte testad än
Född: 2018-01-15
Far: FI*Saca’s Yours Silver Lining
Mor: S*Weminas Golden Queen
Uppfödare: Vi själva
Stamtavla

Hejmin/Bebis/Kattja är vår goa lilla keeper efter Gullan och Nusse. Hon är extremt busig och gosig och vi gläder oss varje dag åt detta knasiga lilla yrväder. Jag har under alla mina år som kattuppfödare endast sparat en kattunge tidigare. Det var Elsas dotter Silly, för 14 år sedan. Det är verkligen speciellt att behålla en egenuppfödd 🙂 Vi har alltså en kattkärnfamilj här hemma, med mamma, pappa och deras dotter Hejmin.

Mamma & pappa är kastrerade och i framtiden hoppas vi att Hejmin ska få bli mamma till kommande generationer av Bimsie-katter.

 

 

 

 

 

Gullan

S*Weminas Golden Queen
Kastrerad hona
CRX d 02 33 (rödmaskad-vit)
Blodgrupp A
Född: 2014-07-19
Far: SC S*Rexlicious Poker JW
Mor: CH S*Bimsie’s Miracle for Weminas
Uppfödare: Mia & Björn Wetterborg (hemsida)
Stamtavla

Gullan är min andra katt från Mia & Björn, hon är en lika fantastisk familjekatt som sin mormor Smelly. Hon är också min älskade bortgångne Rådis barnbarns barnbarn.

Gullan är en obekymrad och social kattjej som spinner mest hela tiden, när hon inte roar sig med att leka med barnen eller gosar med sin stora kärlek Nusse. Gullan är ett riktigt gosedjur med sin mjuka vita lockiga päls och kramgoa sätt. Hon gillar att apportera och hon blir som en trasdocka när man tar upp henne i famnen, hon älskar att bli buren på eller ligga innanför min tröja.

Jag skulle ju aldrig ha en maskad katt – trodde jag i alla fall. Men Gullan hade något speciellt som jag inte kunde låta bli att fastna för när hon var en liten skrutt på ynka fyra veckor. Jag som gått och suktat efter en oriental i många år, men Mia & Björn lyckades toppa den drömmen, tack så hjärtligt för ytterligare en till drömkatt ♥

Gullan fick tillsammans med Nusse fem fantastiska ungar, varav vi behöll dottern Hejmin.

 

Nusse

FI*Saca’s Yours Silver Lining
Kastrerad hane
CRX ns 03 24 (svartsilverspotted-vit)
Blodgrupp B
Född: 2015-08-24
Far: Sunny Agnus*LT
Mor: FI*Saca’s Meimy Grace
Uppfödare: Kirsi Rintapää & Mika Viitanen (hemsida)
Stamtavla

Jag och Mia hämtade hem Nusse från Finland lucia -15. Som jag drömt om, väntat och längtat efter en katt precis som fantastiska Nusse! Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, trots att det tog ett antal år. Han är utomordentligt supertrevlig, cool, lugn och bara så himla mysig med allt och alla. Dessutom är han vackert silvermönstrad, en av mina absoluta favoritfärger.

När Nusse som nyanländ nosade på Gullan genom en dörrspringa, var det kärlek vid första ögonkastet. De har älskat varandra sedan dess. Det har jag aldrig tidigare varit med om. Och de är allt ett vackert par tillsammans, Gullan som är guldfärgad och Nusse silver.

Nusse är pappa till 19 fantastiska ungar.

Tack Kirsi & Mika för vår underbara silverdrömprins ♥